Thursday, 8 January 2015

ROH RAJIN DATANG

Assalamualaikum

Ehh!entry baru lagi ekk
siapa yang selalu follow aku
tahulah aku ni suka update cerita berpukal pukal dalam satu hari
lepaih tu berhari hari, berminggu minggu berbulan bulan bertahuun tahuun (melampau) senyap pulak

InshaaAllah
rajin update blog antara azam aku tahun ni
untuk blog pun ada bahagiannn uolls!
satu entry pun jadilah
inshaaAllah kalau roh rajin datang meresappp dalam dalam kat jiwa aku ni mihhmihhh
adalah entry baru 
kalau tak!tak adalah yee

bukan nak cerita pasal update blog ekceli
sebenarnya nak cerita pasal masak masak
lately roh membaking bangkit pulak dalam diri aku ni
yela! sejak sejak dapat special gift anibeseri dari en ramdzan aritu
tiba tiba pulak terajin nak godeh resepi nak comot comott kat opis kecik aku

1st projek aku buat tiramisu

selamat jadi
rasa pon ok

2nd projek buat vanilla cupcakes


masa mula mula bakar tergosong orang jawe kata
terlebih panas pulakk
pastu kali kedua bakar menjadi cantik
dapatlah 6ketol 
yang lebihnya masok tong sampah dan ada jugak terpaksa masok dalam perott
jadilah labu

projek ketiga pulakkk


kek pisang
mak aku datang bawak pisang berplastik plastik
naik peninggg aku
hasil kampung ni, mak aku tanam sendiri pisangnya
seminggu jugakk pening pikir nak buat apa dengan pisang banyak banyak ni
seminggu tu jugakla buat makanan berunsurkan pisang
pisang goreng, kek pisang cengkodok toksah kata, balik balik memang buat cengkodok jela
makan macam tu pun ada ubat sembelitttt katanya haha

Last minggu ni buat kek coklatttt


ok yummmy!
sedap sangat makan sejok sejok
stok desertt seminggu wehhh haha
jadi bukak je peti ais ada jugak makanan nak dimakannya
ni buat entry ni pun nyambil nyambil melantak kek coklat ni..melttt sangat

So, next projek tak tau lagi.
ni dok gatal asek belajar online buat cinnamon bread and pizza homemade ni.
tak taulah roh rajin nak buat tu bila nak meresap pulak
kena rajinlah kang kena perli pulak dengan en ramdzan 
hadiah dia tu terperoookk nak buat ape
kang tak pasal kena lelong kat mudah pulakk haha

No comments:

Post a Comment