Friday, 30 January 2015

ADAM 149 HARI

Assalammualaikum

Dah 149hari dah umur kamu hari ni sayang. esok genap 150hari. kenapa cepat sangat tua!ehhh!pehal kejam sangat bahasa ibu tu. tukar! kenapa cepat sangat kamu besar sayang!!kenapa?kenapa??
learn vowel maybe
warm up in the moning. learn to march maybe :)
 belly crawl. ohh. my sonn. 

serius, my baby makes love stronger, the days shorter, the nite longer, saving smaller, and a home serius  happier. muahciked. ibu love u Adam more than anything. u are my sunshine :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PRODUK REVIEW
-----------------------------
MALISH LIFESTYLE@SNOW BEAR
----------------------------------------------------------------------------

Korang aku ada jual breastpump. harga??aku bagi harga kaww kaww murah! harga kasih sayang!giler murahh ahhh! dapat 5freegift lagi. serius! hasil pasti meriah.breastpump terbaik! tak sakit! sedutan macam sedutan baby je rasa.

berminat order sila:
klik pm facebook 
atau 
wassup kod kupon "LIFE" ke 019-3050486

Cepat!cepat! rebut peluang. barang panas!! GILER MURAH! promosi harga hebat sampai 10 FEBRUARI 2015!!

Thursday, 29 January 2015

DCA BATAL SIDANG MEDIA KHAS MH370

Assalammualaikum

PENGUMUMAN MEDIA


#TERKINI KENYATAAN MEDIA

DCA batal sidang media khas MH370

PUTRAJAYA: Jabatan Penerbangan Awam (DCA) membatalkan sidang media mengenai kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang dijadual berlangsung jam 3.30 petang tadi.
Pengumuman pembatalan itu dibuat selepas media menunggu kira-kira 40 minit di dewan ibu pejabat DCA di Presint 4 di sini yang turut dihadiri waris
Ketika mengumumkan pembatalan itu, jurucakap DCA memberitahu sidang media baharu akan diumumkan kelak dengan hanya memaklumkan ia dibatalkan atas sebab-sebab tertentu.
----------
hohooo..berlari lari anak bukak tibi 9. sekali yang keluar catdoggggg! serammm pulak nak dengar pengumuman berita terkini pasal MH370 ni. takuttt drama aiyaq mata lagi. feeling nebess. T_T

RESEPI | PUDING KOKTAIL

Assalammualaikum


: Bahan bahan puding kastard :
5 sudu besar tepung kastard
5 sudu besar susu pekat manis
air

: cara cara :
1. masukkan tepung kastard dalam periuk dan bancuh bersama air.
2. setelah tepung kastard larut dalam air, masakkan dengan api yang sederhana.
pastikan tidak berketul.
3. kemudian masukkan susu pekat manis dan kacau
4. masakkan kesemua bahan tadi sehingga pekat
5. setelah pekat, matikan api dan masukkan kedalam mangkok acuan.
6. then, sejukkan. setelah tiada wap lagi bolehlah disejukkan kedalam freezer pula.

: Bahan bahan kuah koktail :
1 kotak susu HL
1 tin buah buahan campuran 
1 cawan susu pekat
5 sudu besar gula
2 sudu besar tepung kastard
5 cawan air 

: cara cara :
1. masukkan susu HL dalam periuk dan air. buka api dan masak dengan darjah kepanasan yang sederhana. perlahan pun takpe.
2. kemudian masukkan susu pekat, gula. kacau dan masakkan sehingga gula larut.
3. masukkan pula tepung kastard supaya kuah koktail kekuningan cantik.
4. akhir sekali buah buahan campuran. masak dan boleh matikan api.

kemudian bolehlah disajikan puding koktail tadi dengan air batu. potong kasik comel dan bolah dicampurkan dengan kuah koktail. 

* sukatan susu pekat dan gula terpulang masing masing. kalau nak manis tambahkan kuantiti dan sebaliknya. 
* kuah koktail memang agak manis sedikit sebab nak campurkan dengan air batu.
* selalu orang buat pakai susu cair hok dalam tin tu. aku saja tukar resepi pakai susu HL.
*pastikan api jangan terlalu kuat kang takot obedoss pecah susu pulakkk! pecah susu??grrr T_T
*sangat nyamannn dimakan ketika cuaca panasss!

selamat mencuba. sekian :)

RESEPI | AYAM GORENG BEREMPAH

Assalammualaikum

Last weekend, kami suami isteri sempat buat homecoming gathering hi-tea siblings side suami aku. main menu nasi lemak ayam goreng berempah. ada juga menu lain seperti puding cocktail request dari suami aku. kek pisang dan cookies. semuanya homemade. aku? feeling tired T__T 

Lepas gathering badan rasa penat. demam datang balik selama dua hari. kepenatan agaknya. memasak ditambah lagi dengan berkejaran uruskan baby kecik. juga baby besar. hehe. tak payahlah cerita panjang panjang. kita tengok resepi je ye :)


: Bahan bahan :
seekor ayam potong
1 sudu besar serbuk kari 
1 sudu besar serbuk kunyit
1 sudu besar tepung jagung
daun kari
garam
minyak untuk menggoreng

: Bahan kisar :
1 sudu besar ketumbar
1 sudu besar jintan putih
1 sudu besar jintan manis
2 biji bawang besar
6 biji bawang putih
3 batang serai
sebesar ibu jari halia

: cara cara :
1. masukkan ayam kedalam mangkuk. (tu pun nak inform T__T). 
2. masukkan bahan kisar.
3. kemudian masukkan pula serbuk kari, serbuk kunyit, tepung jagung, dan daun kari.
4. then perasakan dengan garam.
5. setelah itu gaulkan semua bahan tadi. salut kesemua ayam.
6. perapkan semalam didalam peti ais. untuk dapatkan rasa yang lebih dasyat.
7. akhir sekali goreng ayam tersebut.

* sukatan bahan bahan boleh juga diubah ikot selera kome (owh.perakian sangat ni)
* lg banyak serai dan halia lagi mantopp rasa.
* boleh juga diperasakan dengan madu, gula dan bahan perasa lain seperti perencah sedap.

selamat mencuba. InshaaAllah..pasti sedap. hehe terkompiden pulakk :)

Tuesday, 27 January 2015

ROTAN

Assalammualaikum

Sekarang sibukkan pasal isu merotan. 1st time dengar berita ni serius terkejut sangat. sambil gigit jari kot. ehhh!dah kenapa menteri ni cadang cadang nak jadikan hukuman merotan sebagai satu kesalahan jenayah. kepelikan, kerisauan semua timbul secara dengan tiba tibanya. grrrr! T___T

Aku suami isteri sempat jugaklah sembang sembang bukak topik, bincang isu ni berdua. Bila si isteri bertanya, 'b, setuju ke cadangan merotan tu nak jadikan satu kesalahan jenayah'. Lalu si suami menjawab, 'saya lebih rela masok penjara daripada anak saya buat benda tak baik'. then mulalah drama melayu. si suami berkata, 'saya masuk penjara, awak jaga anak elok elok. berdikari tau'. tiba tiba sedass kelepokkkk hinggap dilengan si suami. masa ni isteri rasa annoying sangat. grrr!T__T

Rotan tu kan sebahagian daripada sunnah nabi dalam mendidik anak. rotan vs dera dua definisi yang berbeza. kena paham betol betol. takkan anak dah capai umur baligh tak solat nak biarkan?setuju tak? naik lemakla kan. lepas tu bila dirotan kita pulak dipenjarakan. alahai! budaya Sweden sangat tau diikotnya. masalah sosial sekarang makin menjadi. nak pulak ada cadangan nak jadikan hukuman rotan as satu kesalahan jenayah. terketaqqq tau aku sebagai ibu nak besarkan anak. mencabarnya.

tak setuju!tak setuju! cadangan tu. dulu kami suami isteri membesar dengan rotan. nak jugak ikot sunnah nabi tu. nak jugak gantung rotan dekat dinding rumah. nak jugak beli rotan dekat kedai dua hengget.ehhh! 

ingat lagi dulu masa kecik aku kena rotan dengan bapak aku. balik rumah lambat lebih 6.30pm. rotan. tak mandi lagi 6.30pm rotan. tak pergi ngaji rotan. lengah lengah masa solat rotan tau. rotan dan rotan. dengan mak lagi dasyat toler/ getah paip pun pernah kena. nakal sangatkan. besar alhamdulilah jadi orang. aku bukanlah kata, kalau takda rotan tak boleh didik anak jadi baik. asal guna rotan kena jadi makpak yang garang singa. tak!bukan tu maksud aku. rotan tu just psiko anak. nak tunjuk yang kita bertegas. bertegas dengan penuh kasih sayang dan kena caranya. taklah zalim sangat sampai tahap asal anak buat silap zapppp!sedasss. kena carala. dah bagi nasihat tak jalann..naik lemak sangat. hahhh!mase ni la kita gunakan rotan tu...capai rotan bergantungan didinding dan zapppp!hamekkk..hehe

dulu dekat sekolah pun cikgu rotan. dulu aku suka ponteng sekolah agama. mana tak pontengnya. sekolah agama tu dahla petang. balik sekolah pagi pukul 1.30pm. balik balik makan tidur. lepas tu terlajak bangun. bangun bangun, ehhhh! dah pukul 4pm lah. mana tak pontengkan. lepas tu guru besarnya buat rule. setiap jumaat buat perhimpunan. sesiapa ada tak datang dalam seminggu keluar ke depan. beratur beramai ramai untuk dapat habuan masing masing. bagi tapak tangan. kena rotan pakai bulu ayam tang besi belakang tu. azabnya! tuhan yang tahu. berminggu minggu nak baik. lepas tu alhamdulilah. darjah khas dapat pangkat 1. dapatlah jadi antara pelajar yang terbaik sekolah. bangga! grrr! 

tu dulu. sekarang cikgu cikgu pun dah ada undang undang tak boleh rotan budak sekolah. ni pulak ada cadangan makbapak tak boleh rotan anak. pening pening! 

korang pilihlah nak macam ni ke?

 nak macam ni anak anak akan jadi besar kepala pulakkk

atau
better pilih yang ni. daripada hidup kita hura hara. kata pepatah sayang anak ditangan tangankan kan...betol tak? betol tak?

weekend lepas kitorang suami isteri buat gathering adikberadik side suami. saja jamu makan makan. sembang sembang. lepas tu deme tanya soalan, 'ecah, dah besar nak jadi ape?' ecah jawab doktor. wauuuu!bagus ecah, tanya pulak kat luqman. 'man, dah besar nak jadi ape pulak?' luqman jawab, 'saya nak jadi orang'. mihmihhh..:) clever boy.nampaknya luq berjaya berfikir diluar kotakk. hehe.

belanja sikit pic dorang ni.
credit picture mama luqman

Tuesday, 13 January 2015

RESEPI | ROTI TELOR CHEESE

Assalammualaikum


Hepi tuesday. Hari kedua sekolah naik bagi negeri Selangor. Hari kedua jugak apartment aku sunyi di pagi hari haha. Sukaaa!! hihi. Sabtu petang lepas balik dari cekup Adam dekat klinik panel dan balik dari giant, aku buat makanan untuk minum petang. menu semestinya menu yang simple simple je aku buat. simple tapi sedap

menunya roti telor cheese
: Bahan bahan :
roti
telor
cheese keping
minyak
garam

: Cara cara :
1. kacau telor macam nak buat telur dadar dan masukkan sedikit garam 
2. kemudian ambil sekeping roti dan letakkan sekeping cheese keping diatasnya. brand ikot suka. kemudian letak lagi sekeping roti diatasnya
3.then buat banyak banyak step diatas dan roti tersebut kemudiannya dipotong 4. 
4. setelah itu, celoppkan roti tersebut dengan telor yang telah dikacau 
bagai nak buat telur dadar tu
5. dan last steppp gorengkan roti yang telah dicelopp telur tadi dengan minyak yang sedikit dikuali
*minyak boh sikit je tauu. kolestrol kang kalau bubuh lebih lebih. kang bubuh lebih lebih. lemak korang berekar ekar membiakk, aku tak bertanggungjawab ye haha
6. then siap. bolehlah dikunyahhh kunyahhh dalam muluttt. dihidangkan sekali dengan air kegemaran.

ok tu dulu. selamat mencuba.r esepi mudah dan kesedapannya hingga menjilat jari. 
tq reading uolls :)

Sunday, 11 January 2015

# ADAM 4 BULAN

Assalammualaikum

Happy weekend
selamat berhunjung minggu @ BU ehhh!
Korang ke mana harini?
Aku?
Dok rumah jela.
tapi petang plan nak pergi Saujana Putra

Semalam pagi pagi lagi dah sibuk
cepat cepat masak bekpes
lepas tu siap siap nak pergi klinik panel affin dekat Puchong ni
cekup Adam

sepatutnya appoiment dekat klinik kesihatan 8hb
tapi kitorang cancelkan
nak simpan cuti
tu kitorang buat cekup Adam dekat private je
lagi pun bulan ni Adam rehat daripada amik sebarang injection
cekup pun just nak tahu berat terkini
so kitorang laki bini decide cekup dekat private jela

3hb aritu genaplah baby ibu ni 4bulan
hepi besday syg..ehh!
tak sabar nak Adam turn 1!!!
nak tengok dia motong kekkkkk haha

masuk 4 bulan ni
berat Adam 6.5kg
naik tak banyak pun naik sekilo je
takpelah yang penting Adam sihat aktif 

perkembangan Adam sekarang
dah boleh meniarap 
belom boleh maju lagi juz mampu angkat montot sekali kedepan je 
lepas tu ngamok sebab faileddd

semakinn aktiffff
penat ibuuuuu dia wehhh
berguling guling 
kalau boleh satu rumah dia nak dok tawafff
kalau dekat toto mostly toto tu dia punya kawasan
abah dia siap cakap kemain jadi abang long kawasan toto
kitorang laki bini sempittt wehh kecik sangat tak aci betol Adam ni!huhh

sekarang suka tido meniarap kaki bersilang uolls 
kadang tido mengiringgg
macam nilah gaya tidoo Adam sekarang
kalau dia dah lena sangat aku terlentangkan jugak
tapi dia tetap taknak nak jugak tido meniarap
kalau nakk pun sekejap je
bantal outtt ye kawan kawan selimuttt memalam memang dah taknak

pandai dah tengok tV
suka sangat tengok benda gerak gerak benda colorrr ni
eksited kemainnn
Adam ibu bukan kaki tV ye Adam

tengok upin upinnn dengan Abah
sampai tetido

 gambar semalam
penat ye Adam ibu ajak shopping 

penat penat workout tetap workouttt tau


dapat rewarddd dari abah
dapatlah perari merahhh ni
senangg nak bawak jalan jalan teman ibu shoping
muka macam bagi warning kat ibu je Adam
tak bagi ibu shoping lama lama ke haha

membesar dengan sihat aktif ye sayang
love u

Friday, 9 January 2015

IDEA DIY BUAT DEKORASI DALAM CLASSROOM

Assalammualaikum

Salam jumaat penuh rahmat
hehh! entry kedua untuk hari ni
clappp sikitlah roh rajin tu makin ada hehe

Tajuk tu tajuk tu sesowaiii ke?
belasahhh
bagi bommm sikit tajuk
lepas tu entry hampesss
sori wehhh haha

ok lagi dua hari kalau tak silaplah cuti sekolah dah habis
dah nak naik sekolah wehh
alhamdulilahhh
bunyi macam ada anak dah sekolah dah
syukurlah dah naik sekolah weh
senyap sikit apartment aku ni
kalau tak nangess aku
bising sangat wehh bebudak sini
bahasa kadang tu terokk jugaklah
ok. cukup!
bukan nak cerita ni bukan!

entry ni aku nak bagi parking sikitlah idea untuk classroom
untuk korang yang bergelar cikgu cikgu atau pelajar
yela awal awal persekolahan biasanya cikgu cikgu dan anak murid akan busy decorate class
nak hias kelas macam macamkan
lepas tu bagi bagi tugas 
buat jadual kelas, jadual kedatangan, paparan dekat boardlah 
macam macam
serius rindu sangattt zaman tu

ni hahh ideanya
korang boleh guna kottt


punch card murid
cute sangat idea ni
sukaaaa sangatt tengok
korang jangan ingat aku yang buat tau
aku bukan cikgu sekolah dan aku bukan budak sekolah hehe
dulu dulu yela jadi budak sekolah dan pernah juga jadi cikgu kejappp

idea ni kawan aku up
jadi aku pun berbesar hati sangat nak share dekat sini
untuk dijadikan sebagai inspirasi gitu bunyinya

idea ni bagus tau
jadi korang yang bergelar guru
tak payah ambil masa yang lama semata mata nak isi rekod kedatangan
jerit jerit panggil nama pelajar
baik cikgu cikgu semua simpan suara tu untuk guna masa mengajar
bila buat macam ni ketua kelas juz update setiap hari
cikgu cikgu rujuk sini je
besttttkan idea ni
cute sangattttt

yang ni macam kalender
cute sangatttlahhh idea ni
rajin korang buatlahh ye cikgu cikgu, pelajar pelajar semua
serius kalau aku cikgu atau pelajar aku copy idea ni

BARU AKU TAHU

Assalammualaikum

Morning. Salam jumaat
rajin update blogkannn
gigih iollss

korang baca tajuk entry aku ni paham tak?
sampai ke????
mesti korang tertanyakan apa yang baru aku tahu tu kan
tipulah kalau korang tak pelik mihhmihhh

bukan gosipppp retisss tau
bukan cerita emma maembong dah bebaik balik dengan zizan razak tu tau ehhh!
bukaannnnn!

tapi ni hahhh
baru aku tahu hahhh
sesuatu yang common dengan aku 
tapi aku baru tahu pasal fantasticnya menatanggg ni semua

bagi aku fantasticlahhh
penemuan yang begitu hebat. 
lebih hebat daripada penemuan fosil dinasour dekat Pahang nunnn

1) penyapu sawang


viral jugak cerita ni 
honestly bukan mekk sorang ni je tau baru tau.
 ekceli aku pun baru tahu 
hahh kenapa penyapu sawang berlubang tengah tu??
rupanya ada kegunaan dia.
aku ingatkan depa dok saja saja pergi design buat lobang dekat tengah penyapu sawang tu.
rupanya tengah tu dicipta untuk mudahkan kita bersihkan menatang menatang macam kipas ni

dekat rumah mak aku adalah sebatang penyapu sawang ni
tapi setiap kali nak bersihkan kipas yang tinggi melangitt tu kitorang adik beradik gigih kot geledah storr ambil tangga
panjat tau nak bersihkan habuk kipas tu
sebaldi air siap bubuh sabun lagi 
tapi aku jarang kena buatlah
yang jadi mangsa manusia tinggi tinggi je kat rumah aku tu. 
adik aku yang kedua lah angah
yang kemetot kemetottt ni perati bawah je lepas tu komen bersih tak bersih haha

so penemuan ni memang bestttlaaa
selamat ko ngahhhh lepas nii

2) tag tarikh expired pada roti


selama aku hidup dan selama aku makan roti ni
tak pernah aku pikir luar kotak kenapa tag tarikh luputtt tu werne werni, colourfullll gitu
ingatkan depa sajo sajo je boh kaler kaler dekat tag tu
rupanya ada maksud juga
jadi ceritanya kalau kita nak tahu bila hari roti tu buat adalah berdasakan warna warna dekat tag roti tu

ohhhhh baru tahu

tapiii masalahnya boleh hafal ke warna warna tu?
macam tak kose je
tahu tarikh luputtnya bila sudeehhhh haha

3) baking soda


selama ni aku tahu baking soda ni kerja dia dekat dapor je
perok kat dapurrr
nak membaking baru geledah mencari

rupanya ada 51 kegunaannya yang aku tak tahu
manyakkk oooo
boleh putihkan gigi yang kuning penuh cheesee, lembutkan tangan takleh menahan, bersihkan perangkap sink untuk elak tersumbat, bersihkan oven 
macam macamlah exp kerja deodorizing, cleaning 
lebih lebih korang google sendirilah
lagi best boleh baca lebih banyak
bestkannnn?

4) no siri pada tayar kereta
Contoh maklumat pada permukaan sisi tayar :
175/70R13/82H
- lebar permukaan bawah tayar : 175 mm
- lebar permukaan sisi tayar : 70 mm
- jejari : R
- diameter rim : 13 inci
- indeks muatan & symbol kelajuan : 82H
• indeks muatan 82 = tayar itu boleh menampung muatan 475 kg
• indeks muatan 71 = 345 kg
• indeks muatan 125 = 1,677 kg
• simbol H = kelajuan maksimum dgn tayar tersebut ialah 210 km/h

SENARAI KOD:
S - 180 km/j
T - 190 km/j
U - 200 km/j
H - 210 km/j
V - 240 km/j
Z - melebihi had laju 240 km/j
W - 270 km/j
Y - 300 km/j
ZR - untuk tayar yang mengatasi kelajuan 270 km/j keatas
TREADWEAR 240 TRACTION A TEMPERATURE A 1905
- kadar kehausan bunga tayar : 240 (semakin tinggi nilai, semakin lambat haus)
- kekuatan cengkaman tayar : TRACTION A (paling bagus AA diikuti A, B & C)
- ketahanan suhu : TEMPERATURE A

• A : kawasan panas
• B : kawasan bercuaca normal
• C : kawasan sejuk

- tarikh pembuatan : 1905
• dua no pertama = minggu keberapa dibuat (dari minggu 1 – 52) jika 19
maka tayar itu dibuat pada minggu ke-19 atau minggu ke-2 bulan mei.

• Dua no terakhir = tahun ia dibuat. Jika 05 maka dibuat pada 2005
so lepas ni beli tayar kena pastikan baik baik no siri ni.
untuk elak kena tipu oleh si penjual kereta.
tapi tapi kalau beli tayar kereta sorong kena pastikan baik baik jugak ke no siri ni ekk?
H.M.M betollll
okkk yang 5th tak cariiii lagi ape yang intersting
dapat cariiii aku update!

Thursday, 8 January 2015

MOTIVASI TODAY

Assalammualaikum


"Engkaulah (wahai Tuhan) yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang, dan Engkaulah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Engkaulah juga yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Engkaulah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Engkau jualah yang memberi rezeki kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dengan tiada hitungan hisabnya".
(Ali Imraan 3:27)

p/s: Gonna be a beautiful day 

ROH RAJIN DATANG

Assalamualaikum

Ehh!entry baru lagi ekk
siapa yang selalu follow aku
tahulah aku ni suka update cerita berpukal pukal dalam satu hari
lepaih tu berhari hari, berminggu minggu berbulan bulan bertahuun tahuun (melampau) senyap pulak

InshaaAllah
rajin update blog antara azam aku tahun ni
untuk blog pun ada bahagiannn uolls!
satu entry pun jadilah
inshaaAllah kalau roh rajin datang meresappp dalam dalam kat jiwa aku ni mihhmihhh
adalah entry baru 
kalau tak!tak adalah yee

bukan nak cerita pasal update blog ekceli
sebenarnya nak cerita pasal masak masak
lately roh membaking bangkit pulak dalam diri aku ni
yela! sejak sejak dapat special gift anibeseri dari en ramdzan aritu
tiba tiba pulak terajin nak godeh resepi nak comot comott kat opis kecik aku

1st projek aku buat tiramisu

selamat jadi
rasa pon ok

2nd projek buat vanilla cupcakes


masa mula mula bakar tergosong orang jawe kata
terlebih panas pulakk
pastu kali kedua bakar menjadi cantik
dapatlah 6ketol 
yang lebihnya masok tong sampah dan ada jugak terpaksa masok dalam perott
jadilah labu

projek ketiga pulakkk


kek pisang
mak aku datang bawak pisang berplastik plastik
naik peninggg aku
hasil kampung ni, mak aku tanam sendiri pisangnya
seminggu jugakk pening pikir nak buat apa dengan pisang banyak banyak ni
seminggu tu jugakla buat makanan berunsurkan pisang
pisang goreng, kek pisang cengkodok toksah kata, balik balik memang buat cengkodok jela
makan macam tu pun ada ubat sembelitttt katanya haha

Last minggu ni buat kek coklatttt


ok yummmy!
sedap sangat makan sejok sejok
stok desertt seminggu wehhh haha
jadi bukak je peti ais ada jugak makanan nak dimakannya
ni buat entry ni pun nyambil nyambil melantak kek coklat ni..melttt sangat

So, next projek tak tau lagi.
ni dok gatal asek belajar online buat cinnamon bread and pizza homemade ni.
tak taulah roh rajin nak buat tu bila nak meresap pulak
kena rajinlah kang kena perli pulak dengan en ramdzan 
hadiah dia tu terperoookk nak buat ape
kang tak pasal kena lelong kat mudah pulakk haha

DEMAM

Assalammualaikum


Demam iolls
1st time sakit untuk tahun baru 2015
hari ni masok hari kedua

Ya ampunnnn!
mencabar sunggohla demam demam ada anak kecik ni
masa rehat takda langsung
malam je aku dapat rehat sikit sebab en suami tolong jaga anak jap
tapi tu pun tak full rehat
yela adam kan BF

dulu zaman belom ada anak
kalau demam boleh je rehat, bantai tido lelama 24jam pon boleh
dah ada anak tak boleh weh buat gitu
kerja tetap kerja
supermOmmy sangat tau

demam kali ni pakej pulak tu
hinguss melelehh
menci tauuuu
tuhan!ni lah penghapos dosa dosa kecik agaknya
sabar jela kan

jangan ada kata aku sakit ni sebab pregnant anak kedua pulakkk
jangan! 
sakit beranakkan adam tak hilang lagi wehhhh haha

cepat cepat sihatlah!
rindu dah ni nak cium cium gomol gomol adam ;p